EEN Wetteren stelt voor: Katrien Jacobs

Vandaag stellen we u Katrien Jacobs voor, onze nummer 2 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

Katrien Jacobs is 48 lentes jong. Als kind is ze opgegroeid in Schellebelle en via Overmere Donk en Uitbergen, 8 jaar geleden aangespoeld in Wetteren. Sindsdien is Katrien een blije inwoner van Overschelde. Ze is bovendien ook de ongelofelijk fiere mama van Charlotte, 24 en Aline 20 jaar oud en gelukkige partner van Guy.

Katrien studeerde regentaat handelswetenschappen en na een carrière van 7 jaar in de privé, had ze haar weg gevonden naar het onderwijs, waar zij zich, zoals ze het zelf zegt, “als een vis in het water” voelt. Katrien heeft zelf 16 jaar enthousiast voor de klas gestaan, waar ze voornamelijk de algemene vakken gaf aan de leerlingen van de derde graad BSO. Haar energie haalde ze dag na dag uit het contact met haar leerlingen. Sinds het schooljaar 2017-2018 kreeg Katrien de kans het pedagogisch luik van het Scheppersinstituut mee te coördineren. “Boeiend en zo verrijkend.

Bezig zijn met en voor jongeren in onze gemeente, het doet een mens stilstaan bij heel wat zaken. Jongeren worden vaak aanzien als "weinig betrokken". Toch zijn zij het die ons alert houden, die ons wijzen op bepaalde zaken waar we als volwassene niet bij stilstaan. Volwassenen gaan er vaak vanuit dat de jeugd de dag van vandaag, veranderd is. Niets is minder waar. De jonge mensen zijn even puur als vroeger. De omgeving echter waarin zij leven, de zaken die zij aangeboden krijgen, alles wat op hen afkomt, dat maakt het verschil met vroeger. Dat maakt dat onze jongeren de dag van vandaag net iets minder onbezonnen kunnen opgroeien!”

Katriens engagement? Een mooi, fris, gezellig en veilig Wetteren voor iedereen! Meer groene accenten, ruimte om te ontspannen, zich veilig te voelen, goed begaanbare voetpaden, minder afval langs de straat, gezellige buurten waar mensen tijd nemen om er voor elkaar te zijn!

Help Katrien dus om de focus in Wetteren ook op onze jeugd te leggen en steun haar en ÉÉN Wetteren door hen uw stem te geven op 14 oktober.