EEN Wetteren stelt voor: Mark Cromphout

Het is tijd om een nieuwe kandidaat van de verkiezingslijst van EEN Wetteren aan u voor te stellen! Mark Cromphout is geboren in Limal, een deelgemeente van Waver. De liefde bracht hem in 1975 naar Wetteren. Hij is getrouwd met Anne-Marie Verschelden – zij was gedurende 35 jaar onderwijzeres in Sint Jozef Wetteren. Mark is 67 jaar, vader van 1 dochter en 1 zoon en trotse opa van 4 kleinkinderen. Dit verhindert hem echter niet om nog altijd actief te zijn in het bedrijfsleven.

Er zijn drie dingen die Mark nauw aan het hart liggen: de milieuproblematiek, groene energie en energiebesparing. Deze dingen liepen als een rode draad doorheen zijn loopbaan. Alles begon in 1976: in zijn job bij de studiedienst van Colruyt is hij voor het eerst in contact gekomen met energiebesparingen en energiebeheersing. In 1982 is hij dan zijn eigen zaak gestart gericht op automatisatie, groene energie, waterzuivering, etc. Hij bouwde daarmee een rijke ervaring op in binnen en buitenland.

Vanuit deze achtergrond stelt Mark: “ Ik zou de bedrijven en particulieren er graag van overtuigen om meer energiezuinige investeringen te doen. Particulieren zouden gemakkelijker de stap moeten kunnen zetten tot energiezuinige investeringen zoals isoleren van het dak, isoleren van buitenmuren, plaatsen van zonnepanelen, samen investeren in grote zonneprojecten, etc. Ik geloof sterk in burgerparticipatie als ÉÉN van de instrumenten om meer groene energieprojecten te realiseren. Particulieren moeten aangemoedigd worden om in hun buurt geld te investeren in windturbines, een warmtenet of zonnepanelen op het dak van een school, het sportcentrum, een winkel in de buurt. En dit moet starten op het lokale vlak, dicht bij de mensen. Zo kan iedereen zijn bijdrage leveren om de doelstellingen van het burgemeestersconvenant te realiseren. Wij moeten nu eenmaal allen samen denken aan de toekomst van onze kinderen.”

Op 14 oktober staat Mark op de lijst van EEN Wetteren en hij rekent op jullie steun.