Nieuw gemeentehuis opent op 5 februari

Schepen Herman Strobbe op het plein Rode Heuvel, voor het nieuwe administratieve centrum.

WETTEREN - Op 5 februari gaat het nieuwe gemeentehuis van Wetteren open voor de bevolking. In de weken voorafgaand verhuizen de diensten van het 19de-eeuwse ‘stadhuis’ naar de moderne nieuwbouw.

“Het is veel meer dan een verhuis”, benadrukt projectschepen Herman Strobbe (Een). “Het is een kapstok om allerlei zaken in Wetteren te veranderen en dan vooral de dienstverlening naar de bevolking toe. Het nieuwe administratieve centrum, dat de naam ‘gemeentehuis’ krijgt, zal meer kosten dan geraamd. Dat ligt niet aan de bouw, maar de meerkosten werden bewust door het bestuur gevraagd met de bedoeling om extra en noodzakelijke toepassingen in te voeren. Er worden ook extra ingrepen gedaan om het welzijn op het werk van onze personeelsleden te verbeteren.”

Op afspraak

Samen met de ingebruikname van het gemeentehuis zal de dienstverlening verbeteren, zowel digitaal, telefonisch als de toegankelijkheid van de fysieke loketten. Er komt één centraal klantencontact centrum en een vernieuwde website met een e-loket. Er zal ook op afspraak gewerkt worden om wachtrijen terug te dringen. Alle eenvoudige zaken kunnen zonder afspraak aan de snelbalie afgehandeld worden.

Een afspraak maken kan zowel online, telefonisch als aan het onthaal.

Het gemeentehuis is bereikbaar via het nieuwe plein Rode Heuvel, achter de Sint-Gertrudiskerk van Wetteren. Op het plein ziet men het nieuwe gebouw met twee verdiepingen, maar daaronder zitten nog eens twee verdiepingen die voor de gemeentelijke diensten en het OCMW bestemd zijn. Het is de bedoeling om gespreid te verhuizen gedurende een drietal weken.

Nieuwe site en logo

Op 5 februari gaat het gemeentehuis dan open voor de bevolking. In januari wordt de nieuwe website en tegelijk een nieuw logo voor de gemeente Wetteren gelanceerd.

In het oude ‘stadhuis’ op de Markt blijft er nog activiteit over. De dienst Toerisme verhuist van het appartementsgebouw van De Vos naast de kerk, een gebouw dat spoedig gesloopt zal worden.

In de periode maart-juni worden renovatiewerken uitgevoerd aan de bibliotheek op de Markt, waardoor in het oude gemeentehuis een uitleenpunt ingericht zal worden.

Zodra de bibliotheek terugkeert naar zijn vertrouwde stek, wordt een leeszaal ingericht. Het historische archief van de gemeente zal zijn plaats in het oude geklasseerde gemeentehuis krijgen.

Bron: Het Nieuwsblad-13 Oktober 2017-Johan Van Bever (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171012_03127682)