Open brief aan de Burgemeester

Geachte Burgemeester,

Ik moet u danken voor het artikel in “Wetteren uw thuis”, het CD&V informatieblad. De wijze waarop u het wierookvat bovenhaalt over de resultaten op het financieel vlak van onze gemeente, is echt ontroerend. Mijn bescheidenheid laat mij niet toe om dat zelf op die wijze te doen.

En u stelt -heel correct- dat er zeer waakzaam moet worden omgesprongen met het belastinggeld. Daar moeten wij elke dag over waken en we moeten waakzaam blijven. Maar ik heb tot mijn vreugde begrepen dat u daar mijn bondgenoot in bent.

Mijn aangeboren voorzichtigheid, of zou het toch de boekhoudersmentaliteit zijn, verplicht mij om toch een aantal bemerkingen te formuleren. Het venijn zit hem namelijk in de staart. Al de grote investeringen moeten nog betaald worden. Het gemeentehuis, de parking en de eerste fase van Cordonnier kosten allemaal veel meer dan voorzien en daarvoor moet nog een oplossing worden gezocht.

Ook ben ik er niet echt van overtuigd dat de toestand in het OCMW zo rooskleurig is als u het voorstelt. En laat mij toe te stellen dat het zeker niet alleen toe te schrijven is aan de toenemende armoede in onze gemeente.

U stelt terecht dat er geen nieuwe belastingen komen voor 2019. Maar voor EEN Wetteren kan er ook na 2019 geen sprake zijn van een belastingverhoging. Daar zit de Wetteraar heus niet op te wachten.

Toch nogmaals dank voor de publiciteit,

Herman Strobbe
Schepen van financiën
EEN WETTEREN